"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Tarvitaan vain suklaata, soodaa, ja mikrokuituliina


Meillä pyritään käyttämään mahdollisimman vähän siivouskemikaaleja - hieman kostutettu nihkeä  mikrokuituliina riittää useimpiin pintoihin. Kuvissa on kylläkin itse tehty bamburätti ihan vaan siksi, että mikrokuituliina ei ollut tarpeeksi kuvauksellinen:D

Tänään olen pyyhkinyt keittiön hellan takaisia kaakeleita, joihin rasva on tarttunut niin tiukasti, että mikrokuituliina ei yksin ihan riitä. Tarvitaan siis ihmeaine ruokasoodaa avuksi - se käy melkein mihin vaan puhdistukseen ja moneen muuhunkin käyttöön leivonnan lisäksi.

Olenkin kaatanut annoksen soodaa pieneen kulhoon - tällä kertaa pikkuruiseen leivosmuottiin. Sinne sitten dippaan mikrokuituliinaa tarvittaessa, hinkkaan rasvakohtaa ja rasvatahrat lähtevät kyllä helposti. Vaivatonta, edullista, ekologista, iholle ystävällistä:)


Niin ja tuo suklaa on tarvittu motivoinniksi, sillä siivous ei ole ihan lempparipuuhia. Täytyy tunnustaa, että myös piparitaikinan maistelu antaa mukavaa boostia:D


Täällä on siis  joulusiivous päässyt alkuun!


Juhlistamme myös pojan "Ohi on"-juhlaa, sillä 347 päivää armeijassa on nyt takana ja laivastonsiniset asut näkyvät enää valokuvissa. Ihanaa saada poika puoleksi vuodeksi kotiin ennen opiskelujen alkua♥


Tähän loppuun vielä erityisterkut ja halit Kotona Annin kanssa ja Made in koti-blogeihin - kiitos teille molemmille ihanista jouluposteista♥

jouluvalmistelujen
tunnelmissa

19 kommenttia:

  1. Ole hyvä vain! Toivottavasti on käyttöä ja iloa! Hyvää joulun odotusta!

    VastaaPoista
  2. Hyvä vinkki
    Oikein mukavaa jouluviikkoa!

    VastaaPoista
  3. Hehee, ihmettelinkin juttua lukiessani, että mihin ihmeeseen mahdat käyttää suklaata siivouksessa, mutta looginen selityshän tuo ;).

    Voi, onnea pojalle ja äidillekin asepalveluksen suorittamisesta. On varmasti ihana saada hänet vähäksi aikaa "lainaan" kotiin ♥.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ihan looginen selitys - jotenkin tuo siivous ei vaan meinannut lähteä liikkeelle, niin tarvittiin vähän järeämpiä konsteja;D

      Kiitos:) Tosi ihanaa saada taas nauttia arkisesta yhdessäolosta♥

      Poista
  4. Odotin lukiessa, että mihin kummaan siivouksessa sitä suklaata voi käyttää :D Kiitos terveisistä ja mukavaa illanjatkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, tässä urakassa on otettu huomioon työntekijän motivointi ja kannustus;D
      Kiitos samoin, Anni♥

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Piparitaikina toimii myös, mutta sitä ei ole aina niin helposti saatavilla;D

      Poista
  6. Suklaa on kyllä hyvä motivaattori! :) Mukavaa adventti-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikäviä hommia on kivampi tehdä, kun saa itsensä innostumaan:) Sain jo paljon aikaiseksi, vaikka onhan tätä hommaa vielä jäljellä, kun perussiivous on jäänyt viime aikoina turhan vähälle:D
      Kiitos samoin♥

      Poista
  7. Käytän soodaa myös tiskikoneessa pesuaineena; 1rkl ja huuhteluaineeksi tarvittaessa loraus etikkaa 😊 Toimii oikein hyvin, eikä tarvi pelätä, jos kone jätttää toskiainejäämiä astioihin ja myrkyt kulkeutuu suuhun ☺️ Pitääpä ottaa soodat seuraavan kerran esiin, kun pesee liesikupua; sekin melkoinen murheenkryyni rasvan kanssa, enkä viikolla sitä hinkatessa huomannut kokeilla soodaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itsekin käyttänyt tiskikoneessa soodaa. Omassa reseptissäni on soodan lisäksi myös 1/3 suolaa ja kolme tippaa käsinpesuainetta. Etikkaa olen välillä laittanut huuhteluaineeksi.
      Pitääkin kokeilla tuota pelkkää soodaa - olisi vielä yksinkertaisempaa:)

      Poista
  8. Suklaa saa kyllä ihmeitä aikaan! ;) Ihana kun poikasi sai asepalveluksen suoritettua ja laivastossa.
    Täällä myös käytetään suklaan lisäksi tuota superainetta soodaa. Viimeksi puhdistin termareita kahvin mausta, jotta sain glögiä laitettua. Nyt tuoksuu kaikkialla glögi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä löysäillään itsekuria, jotta saataisiin hommat tehtyä:D
      Tuo termarivinkki onkin hyvä! Täytyypä vinkata myös töissä, sillä siellä tuskaillaan kahvinmakuisten termarien kanssa näin joulun alla:)

      Poista
  9. Kiitos sooda vinkistä :)

    Tunnelmallista joulun aikaa sinne.

    VastaaPoista
  10. Ihailen kyllä noita kuvia, oikein nostavat omaakin siivousintoa. Kuituliina on kyllä todella kätevä monenlaisten pintojen puhdistuksessa. Itsellä on useampia eri materiaaleista tehtyjä käytössä.

    VastaaPoista